top of page
Interpoint-logo-02.png
Foto van schrijverkevin Boghmans

Kenmerken van een keramisch werkblad

Bijgewerkt op: 27 sep.

Een keramisch keukenblad is gemaakt van een mix van natuurlijke materialen, voornamelijk klei, kwartsen, veldspaat en mineralen, die onder hoge druk en temperatuur worden samengeperst en gebakken. Hierdoor ontstaat een zeer hard en duurzaam materiaal. Hieronder vindt u een overzicht van de samenstelling, kenmerken, voordelen en nadelen van een keramisch keukenblad.


De positieve kenmerken van een keramisch werkblad:

1. Kras- en vlekbestendig: Perfect voor dagelijks intensief gebruik zonder snel beschadigd te raken.

2. Hittebestendig: Kan zonder problemen hete voorwerpen verdragen, zoals pannen of ovenschalen.

3. Onderhoudsvriendelijk: Gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en mild schoonmaakmiddel.

4. Duurzaam en milieuvriendelijk: Gemaakt van natuurlijke materialen en heeft een lange levensduur. Ideaal als werkblad.

5. Kleurvast: Door de toevoeging van pigmenten is het materiaal UV-bestendig en zal het niet verkleuren onder invloed van zonlicht.

6. Veelzijdigheid in designs: Verkrijgbaar in verschillende kleuren, structuren en patronen, inclusief imitaties van natuursteen en beton.


De mindere kenmerken van een keramisch werkblad:

1. Breekbaar aan de randen: Hoewel het blad erg hard is, zijn de randen en hoeken kwetsbaar voor beschadigingen en kunnen ze splinteren als er iets zwaars op valt.

2. Beperkte grootte: Keramische bladen zijn vaak beschikbaar in vaste maten, waardoor grote oppervlakken niet naadloos geplaatst kunnen worden.

3. Prijs: Een keramisch blad kan duurder zijn dan bijvoorbeeld kunststof of composiet, vooral vanwege het productieproces en de kwaliteit.

4. Moeilijk te herstellen: Als er toch een scheur of barst ontstaat, is dit moeilijk te repareren zonder het hele blad te vervangen.

5. Voelt koel aan: Het materiaal kan koud aanvoelen, wat voor sommigen minder prettig kan zijn bij aanraking.


Samenvattend is een keramisch keukenblad een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een robuust, stijlvol en onderhoudsvriendelijk oppervlak, met een paar aandachtspunten, zoals de vaak hogere kost en extra voorzichtigheid bij de randen en hoeken.



Wens je de kenmerken van alle type werkbladen? Schrijf je in en download onze productfiches.






37 weergaven0 opmerkingen

留言


bottom of page